Dzwoniliśmy do różnych kucharek, ale wybraliśmy panią, która gotuje też w szkole na kuchni ze wsi obok mojej. Pojechaliśmy do Niej zapytać czy ma wolny termin i całe szczęście miała więc zapisaliśmy się. Pani bardzo miła i widać zna się na rzeczy. Jedzenie będzie napewno smaczne bo ta pani gotowała już na komuniach u dzieci mojej siostry i wszystko było bardzo dobre. Dała Nam menu i mamy się już z wybranymi daniami zgłosić do Niej w kwietniu. Wtedy zrobi Nam listę zakupów i powoli do lipca będziemy mogli się zaopatrywać w rzeczy z listy bo dużo z nich będzie można kupić wcześniej. Któregoś wieczora usiadłam z narzeczonym i już mniej więcej wybraliśmy co będziemy chcieli. To w sumie może ulec zmianie bo może Nam się co innego spodobać, ale póki co będzie wersja taka:
Dania gorące:
1.
* Rosół z makaronem i zupa serowa
* Ziemniaki zwykłe z koperkiem + kotlet schabowy i kotlet devolaj z piersi z serem żółtym i szynką + surówka z kapusty pekińskiej i kapusty czerwonej
2.
* Karkówka pieczona + kluski śląskie + sos pieczeniowy + surówka marchewka z chrzanem
3.
* Ryż z warzywami na patelni z sosem
4.
* Barszcz czerwony + paszteciki
5.
* Żeberka
Sałatki:
* gyros
* z piersi kurczaka
* grecka
* brokułowa
Przekąski zimne:
* owoce
* arbuz
* wędlina
* ser mozarella z pomidorem
* rolada ze szpinakiem i łososiem
* jaja faszerowane z szynką i pieczarką
* ryba w zalewie po japońsku
* tymbaliki z kurczaka
* śledzie po kaszubsku
* skrzydełka
Ciast i tortu nie będzie robiła Nam ta pani tylko ciasta kilka osób z rodziny, a tort jeszcze nie wiemy gdzie zamówimy.
Pani kucharka weźmie 5,50 zł od osoby od talerzyka, pani do zmywania weźmie 230 zł, panie kelnerki, których ma być 4 wezmą 230 zł każda.
Na poprawiny naszykują wszystko pod koniec wesela i w niedziele sami to sobie podamy do stołu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz